RSS
 

Archive for July, 2010

като порасТна ще снимам така

29 Jul

Иде реч за Richard Avedon. Но дори и никога да не успея винаги ще се радвам на този тип фотография. На движението, на емоцията, на сетивността събрани в един “прост” кадър. Без нищо излишно.

Ето за какво иде реч, или някой от фотографиите на Richard Avedon.

 

DAVID BLÁZQUEZ

27 Jul

Да си призная, не бях чувала този човек, но съвсем случайно се натъкнах на неговата уникална представа за дизайн и интериор. Много ми допаднаха нещата му, купувам ги всичките :) , само доброволци да има.  Вече си имам рафтче за заплануваната ми библиотека, но не знам да ли ще успея да си направя повече етажерки.

Айде наслади се на новостите в интериорния дизайн. И ако искаш да знаеш повече за автора, google-ето е на твое разположение или виж тук http://www.martinblazquez.com/

хихихихих

е, ми не мога…черпенето и взаимстването на идеи си е въздесъщо. ето как мебелите оживяват

 

комунизъм, майна

09 Jul

Отварям си аз работната поща, която е към холадския университет и,  в която циркулират всевъзможни съобщения от живота на университета (в който аз поради географска изолация очевадно не съм част) и вижте какво виждат очите ми:

Dear Employees,

Because of the hot weather, all employees of the department IE&IS are allowed to leave the office at 15.00 hrs. today (09.07.2010).

Kind regards,

On behalf of the Departmental Board IE&IS Sjoerd Romme – Dean

Не е ли жив комунизъм…колко ли им е топлинко на милинките…25-30 градуса. Ей, мързели с мързелите. Айде да се пържат в горещите летни дни в неклиматизиран офис в Пловдив, та да ги видим. Ако ми кажете, че това тяхното не е  безобразие.

 

бръм, бръм, бръм

08 Jul

Дъждовни носталгии и хронични анти работни настроения.

Трима ора с различен натюрел пеят за сходни неща, а аз се чудят различават ли се въобще хората за някой т.н. мнооо важни неща.

та или си:  “I’m so hollow”

YouTube Preview Image

или: “My world crumbles when you are not near”

YouTube Preview Image

или просто:  “Like a bird without a song”

YouTube Preview Image

и тук любимото ми е нарцистичното поемане на мъката и отчаянието и отричането на рационалната мисъл: ” I went to the doctor n’guess what he told me/ Guess what he told me / He said girl u better try to have fun / No matter what you’ll do / But he’s a fool /`Cause nothing compares to you”

 

Mike, I don’t get laid, I make love

03 Jul
YouTube Preview Image

филмът е “Mad Dog and Glory” и Робърт Дениро е весел заради Ума Търман (ако ме рабирате :) )

 

Walk without rhythm, it won’t attract the worm.*

03 Jul
YouTube Preview Image

А, танцьорчето е Chritopher Walken който се е научил да денси в някакъв музикален театър преди доста време и в същност е актьор…ама то второто е по-яно от първото.

*Сещаш ли се за Дюн? Е, тогава не се питай какъв червей.