RSS
 

Archive for March, 2011

доктор ох боли

20 Mar

Хубаво нещо е глобализацията. Дава колорит и цвят в доста сфери, в които иначе нещата хич не са цветни и колоритни.  Чуждоземен лекър не е мит в България. Да живеее българската образователна система и братска дружба с Балканските страни, Близкоисточните и Азиатски такива. Родната ни медицина не само пръска кадри в близки и далечни страни, но запазва за себе си някой друг иностранец. Сестра ми и племеника попаднаха на един такъв в спешния кабинет.

Ето и кратко описание на прегледа на Габи при доктор арабин или грък, както сестра ми го причисли.

Докторът към сестра ми: „Той кашля ли?”

Сестра ми: „Не, не кашля.”

Докторът: Сигурна ли си? Към Габи: „Седни!” Габи се изляга на кушетката, а той „Не, не лягай!” После го пита: „Ти сърце имаш ли?” Габи се замисля и отговаря: „Ами, не?” Докторът продължава с въпросите: „А гаже имаш ли?” Габи не разбира акцента му и озадачен пита: „Моля?” Докторът: „Гаже, гаже имаш ли?” Габи го разбира и смутено отговаря: „Не, нямам.” Докторът заключва: „Ей за това, защото нямаш, се разболяваш!”

Дано повече такива свежари да има. Иначе прегледът си е бил добър.

 

малка маслинка

20 Mar

Храната е нещо, за което мога да говоря много защото я обожавам-  вкусът, експлозията от усещане и невероятното блаженство което дава…

Не се сещам за никаква по-добра визуализация на блаженство от вкусна храна, от представянето на усещането, което поражда съчетаването на сирене и ягода (за да се докоснеш до неочаквани вкусови фантазии трябва да си смел) в Рататуй /Ratatouille (няма нужда да казвам, че филмът си заслужава)

YouTube Preview Image

Но никога не се бях замисляла за един съвсем друг ефект, който храната може да има. Вчера една половинка от маслина с бадем, преди това постояла малко в мартини, ми завъртя главата. След като се насладих сладострастно на невероятното блаженство, което ми докара тя, споделих с другия, който се наслаждаваше на втората половинка от маслината: „Много е интересни какво въздействие може да има храната.” Отговорът ме шашна, защото беше невероятно в десетката: „Да, може да те възбуди до крайна степен.” Беше си опияняваш оргазъм (не разтърсващ и шумен, а дълбоко интимен и почти не забележим), който дойде с една малка хапка и беше свързан с ликуване на сетивата. Едно потапяна във всеки от играещите си вкусове. Секунди на блаженство породени от една малка маслинка. Колко малко може да направи човек да се чувства щастлив.

 

фа-фа-ра

14 Mar

след ZAZ, на която попаднах заради един пост в лицето книга нещо ме прехвана по чуждоезична музика. Не че английският, на който е повечето от музиката ми,  не е чужда език, ама вече така съм му свикнала, че не ми прави впечатление.

Сега пък чух Bebe и пак се запалих…Общото на двете Zaz и Bebe е големият положителен заряд, които носят.

YouTube Preview Image
 
 

анимацийки

13 Mar

Две  анимацийки от прЕатните

http://www.dailymotion.com/video/x7aprp http://www.dailymotion.com/video/x9t0ay