RSS
 

Archive for June 5th, 2011

тик-так

05 Jun

Времето е променливо, непостоянно и неустоичиво, както и тялото.

От магията на една часовникарска работилници, през един чудесен и хубав ден, най-накрая може да се озовеш в спешно отделение, а след това и да лежиш в болница. И причината да бъде преумора. Защо тази преумора се проявява точно в един прекрасен ден, лишен от всякакви проблеми? И защо болниците са толкова неприятни. Имаш чувството, че си в затвор, информацията е на неразбереаем за теб език, а и сили нямаш да спориш.

А и какво трябва да ти е поведението на „болен” да се самонаблюдаваш самоописваш и да бъдеш коментиран от всевъзможни хора. Всички да са по-информирани за „чарковете” ти от самия теб, защото могат да разчитат изследвания.  А и пред „близките” си как трябва да се представяш- храбър, уплашен, неуверен, изтерзан, измъчен, герой…Като много или като малко болен- за да се грижат за теб или да те оставят на „спокойствие”. На кого трябва да „разтръбиш,” че не си баш във върхова форма. А и какво, ако всички, на които си споделил, в голямата си част реагират според теб неадекватно и никой от тях не схваща наистина за какво става дума, а и ти не искаш да ги плашиш защото не си баш много зле. Трябва ли да им се сърдиш или да упрекваш себе си, че това е твоят избор на приятели. В крайна сметка майната му, щом все пак не си много зле, но ти оставя една горчивина.

Не разбирам болестта защото не съм наясно точно какво и как е станало с тялото ми, нито защо, нито като цяло какво, как и защо се случва и как трябва да се справяш с нея.