RSS
 

I Feel You

13 May

Depeche Mode за втори път… Звучи да съм изключително голям фен, но совите не са това, което са. Безплатните билети бяха стимулът, а и аз не се дърпах. Иначе имах противоречиви спомени от концерта от 2006, когато не успях да видя почти нищо от терена от ставащото на сцената, озвучаването и екраните бяха зле, но все пак бях завладяна от енергията на множеството екзалтирани хора. Сега концертът беше добър повод да се съчетае с едно отдавна желано посещение на софийско-установени приятелчета. След малко колебание и гузна съвест реших да пропусна изборите в неделя, денят на концерта, и да изкарам едни малък уикенд в София (това с гласуването по местоживеене е голям шит!).

Независимо плановете да се видя с отдавна липсващи ми приятели, това не се реализира напълно, изборите бяха причина повечето да са си по родните места, а някой дори в далечни места на света, ама не заради изборите (ГЕноооо!). Но за това пък Лекендата беше наш домакин, осъществи ни VIP pup crawl, споделихме гурме обяд и въобще се радвам, че се видяхме за повечко време, защото си липсва.

Съботният ден за размисъл беше слънчев, айляшки, туристически, лежерен и пиянски. Обожавам един китайски магазин в една уличка около Женския пазар в пресечка на Пиротска. Държах да си накупя разни китайски неща за готвене, които са на супер цени и няма начин да ги намериш някъде в Пловдив (примерно оризови кори за пролетни рулца за 1, 20лв.).  Така се озовах в този за мен екзотичен квартал на София. Винаги съм идвала в делнични дни, но събота около 18, мястото се оказа малко по-така. От пазара не беше останало много, сред затворените сергии беше опънат битак, съмнителни елементи всякакви.DSCF2741 (Показах на Милен любимите ми арабски  магазини (в който сам, да си призная ме е срам да влизам) и за мен най-яката чешма на площадчето до Халите, но там сред насядалите хора и екзотичните братя африканци, тя не работеше и изглеждаше по-малко яка, но аз харесвам охлювчетата, змиите, пеперудите, птичките, надписите по нея (дано я пуснат, че така ми е леко тъжна). Решихме да наминем в Халите, където не устоях на едно брауни и за да бъдем ексцентрични си взехме маслини, които чоплихме почти като семки. За информация: ако ви се ходи до тоалетна в Халите има безплатна, а като ти стане солено от известно количество маслини, може да се поосафериш с топла, миришеща на сяра минерална вода от чешмите пред градската баня (срещу халите)DSCF2672 DSCF2673 DSCF2674 DSCF2679.

Нататък се спуснахме лежерно покрай мюфтиство, синагогата, румънска църква, българска църква, знайни и незнайни улички и множество съмнителни елементи. Аз поснимах, ама на свечеряване решихме, че след като децата бяха заместени, в парка на църквата св. Николай, от немногонадеждни елементи е добре, да видим що за чудо е pup crawl.

DSCF2791 DSCF2680 DSCF2689 DSCF2733 DSCF2754 DSCF2785

След толкова обикаляне, лягане в почти 5 сутринта след буйна вечер в Бриля’нтин (Танчиии, Никалашаа, трябваше да довадяте!), бях убедена, че бира-две и си се прибирам. Да, ама, не- дето вика класика Бочаров (жив и здрав да е със своите 94 години. 100 да подмине).

Започнахме с Route 66, стигнахме до Orisha, където не се застояхме, а предпочетохме да напуснем групата от Хостел Мостел и да стигнем сами до най-близкото патронче мента със спрайт, което да гаврътваме лежерно шляещи се из нощните Софийски улици.

DSCF2856 DSCF2861 DSCF2863 DSCF2912 DSCF2913 DSCF2914 DSCF2899 DSCF2904 DSCF2911

Присъединихме се отново към pup crawl-чето, което междувременно беше наобиколило и един ирландски бар и водени от нашият гуру се озовахме в Четири стаи, където беше малко соц декора, музиката рапова, а жетоните за джаги липсващи(Снимки). Все пак Веско и Дияна се бяха присъединили междувременно, а желанието ми да си лягам се беше изпарило. Един часът минаваше и чужденците бяха оставени на произвола на вечерта, а ние атакувахме ново заведение. По пътя до него пробвахме някой от играчките в най-яката детска градинка пред Народния театър. После срещнахме сватбар издирващ Президентството, носещ серт ракия, споделящ „топлите ми чувства” към ББ, звънящ със Seek and Destroy и като цяло приятен човек. Надявам се да не е намерил Президентството и да не е прекарал из някой арест нощта. Последната ни спирка беше Our House….жива бира, пънк елементи, яки значки за продан…все повече алкохол в кръвта и време да си се прибираме.

DSCF2917 DSCF2878 DSCF2882

Неделята започна късно и вкусно. Към 1 и половина си спретнахме малко пазарско трипче след което реализирахме обедно меню с печено пиле, пресни картофчета на фурна, големи сочни маслинки (пикантни и с риган), салата от тиквички и още една от домати, краставици, чушчица и много магданоз. Лека полека осафервайки се се срещнахме с Динтчето и си дойде времето за концерта. Оставихме със съжаление Пухи, решихме да не се панираме от валящия дъжд и поехме дългия път през задръстването до стадион Локомотив. Докато се доберем и паркираме, дъжд вече нямаше, а тълпи от хора пъплеха към концерта. Влизането беше бързо, намерихме си и добри места, но аз да съм честна, нито имах преповдигнато настроение, нито очаквах кой знае какво. Малко след идването ни Депеш излязоха и два часа бях омагьосана. Дори  някой от песните им, който за мен са депресарски, не ме изкараха и за миг от магията. Препълненият стадион, искрено забавляващият се, раздаващ се и неуморно танцуващ  Дейв Геън, чието въртящо се дупенце те хипнотизира. Невероятните визуални ефект, мултимедията, звукът, пеенето на любими песни с бандата и още над 20 000 души, не е нещо което се описва, то се изживява. Ръмящият дъжд, препяващата тълпа на Enjoy the Silence и моето опиянение, че това се случва са си ценен спомен, който ще си кътам с любов. Съвсем искрено исках да не свършва и макар да съжалявам за политическата си безотговорност, както плакатите издигнати от някой Депеш фенове гласяха: We Vote For You….

СЕТЛИСТ

Welcome to My World
Angel
Walking in My Shoes
Precious
Black Celebration
Policy of Truth
Should Be Higher
Barrel of a Gun
Higher Love (Мартин Гор)
When The Body Speaks (Мартин Гор)
Heaven
Soothe My Soul
A Pain That I’m Used To
A Question of Time
Secret to the End
Enjoy the Silence
Personal Jesus
Goodbye

Бис:
Home (Мартин Гор)
Halo
Just Can’t Get Enough
I Feel You
Never Let Me Down Again

 

Tags: , , , ,

Leave a Reply